Feestelijke start van de jonge samenwerking met OEKS!

MariekeGroep 1 Nieuws

OEKS! staat voor Op Een Klein Stationnetje!

Voor de peuters van Kibeo en onze jongste kleuters was er een prachtige houten trein die speciaal voor OEKS! is ontworpen. Hierin wonen, werken en slapen 60 muisjes….…

Op een beeldende manier werd aan de peuters en kleuters het verhaal verteld van de muisjes en iedereen zong en danste mee. De kinderen maakten op een speelse manier kennis met veel verschillende instrumenten en muziekstijlen.

Docent kindercursussen Annemarie Rijkée vertelde het verhaal van de muisjes. Andere docenten speelden de bijbehorende muziek.

De uitvoering van OEKS! is de feestelijke start van jonge samenwerking tussen  CultuurLocaal en Kibeo en CBS Smitshoek.

We zijn ook verheugd dat de kinderen van Smitshoek op de locatie Riederhof na schooltijd muzieklessen en theatercursussen kunnen volgen. Inmiddels zijn er bij veel  leeftijdsgroepen instrumentpresentaties geweest. Een vliegende muzikale start in deze jonge wijk!