Feestelijke opening Plusklas CBS Smitshoek

MariekeAlgemeen

Het basisschoolonderwijs in Nederland is gebaseerd op de ‘gemiddelde’ leerling. In heel veel gevallen werkt dit prima, maar voor sommige kinderen biedt dit onvoldoende uitdaging. Dit was voor CBS Smitshoek een goede reden om eind vorig jaar te starten met een Plusklas. Vorige week is deze klas feestelijk geopend door wethouder Peter Luijendijk.

Marieke Zijderveld, directeur van de school: “Ik ben enorm trots op deze plusklas. Elke dinsdag komen deze kinderen bij elkaar en worden zij begeleid door een docent en een paar ouders. Daar krijgen zij een aantrekkelijk plusprogramma voorgeschoteld. Denk bijvoorbeeld aan leren programmeren, debatteren of filosoferen. Maar we bieden ook Spaans aan en de kinderen werken aan Pittige Plus Torens.”

Leerkuil

Robine legt de leerkuil uit.

Zelf georganiseerd

De feestelijke opening was voorbereid door enkele leerlingen van de Plusklas. Aan alles was gedacht; een uitnodiging voor de wethouder, de openingshandeling, een welkomstwoord, een speech, een dankwoord, een hapje en een drankje.

Feestelijke opening

Nadat wethouder Peter Luijendijk door een ‘krantendeur’ was gelopen, was de Plusklas officieel geopend. Om dit feestelijke moment nog meer te vieren werd er nog een fles kinderchampagne geopend en hebben de wethouder en een paar kinderen getoast op dit mooie moment.