In het begin..

Nikki van der LindenGroep 1 Nieuws

Vier weken geleden vierden we de komst van het nieuwe jaar, daarmee werd in groep 1/2e het thema ‘In het begin’ (schepping) geopend. De kinderen werkten en speelden over het eerste Bijbelverhaal. Iedere dag kwam er een stukje bij, tot God na zes dagen de wereld goed vond en op de zevende dag rustte. Maar uiteindelijk bleek het helemaal niet zo goed te gaan met de aarde! Vandaar dat God aan Noach vroeg of hij een ark wilde bouwen, zijn gezin mocht mee samen met een mannetje en een vrouwtje van iedere diersoort. De kinderen hebben genoten van het spel met de wilde dieren; het verhaal naspelen met een schaduwspel, met de playmobil, de ark op de kralenplank maken, maar ook op het verf- en krijtbord en uiteraard werd er in de bouwhoek een ark gebouwd. De kinderen hebben gemeten om voor alle dieren een passend hok te maken in de ark. Tot het grote plezier van de kinderen blijven de wilde dieren nog gezellig even in de klas. We beginnen binnenkort namelijk aan het nieuwe thema: Ethiopië (Afrika)! Eens kijken wat Freek Vonk daar allemaal over te vertellen heeft..