Leerlingen CBS Smitshoek doen mee aan landelijke Kangoeroe-wiskunde wedstrijd

MariekeAlgemeen of Social Schools

Donderdag 16 maart jl.  hebben alle leerlingen van groep 3 t/m 8 om 11:00 uur meegedaan aan de kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd.

Afgelopen schooljaar deden alleen de beste rekenaars van onze school mee aan deze wiskundewedstrijd. Het bleek echter dat veel meer kinderen de puzzelopgaven leuk en interessant vonden. Dit heeft ons doen besluiten om alle kinderen mee te laten doen.

Onze sterkste rekenaars mogen ook meedoen aan de landelijke wedstrijd. Van hen worden de resultaten opgestuurd naar de kangoeroe commissie. Alle kinderen krijgen een presentje, maar de beste leerlingen op schoolniveau en de beste klas worden nog eens extra in het zonnetje gezet. Zij kunnen leuke smartgames winnen.