Projectnieuws uit de groepen 5 :-)

MariekeGroep 5 Nieuws

Groep 5A

Onze klas heeft als land Frankrijk. Waar wij in eerste instantie aan dachten bij Frankrijk was stokbrood. De kinderen hebben zelf broodjes gemaakt van zoutdeeg.

De kinderen zijn bezig met het maken van een Eiffeltoren. Ze maken de Eiffeltoren van ijsstokjes. De juf heeft een plaatje laten zien van de Eiffeltoren en de kinderen mochten daarna in tweetallen aan de slag.
Ook hebben de kinderen een verhaal geschreven over Frankrijk. Het moest gaan over waar zij aan dachten als ze aan Frankrijk dachten. Bijvoorbeeld een verhaal over de vakantie die ze in Frankrijk hebben gehad of over Disneyland.

Groep 5B

Sawaddie (hallo)!

Leuk dat je onze website bekijkt! We vertellen je graag iets over het project waar we mee bezig zijn, onze virtuele reis door Thailand.

Wij leren over de Thaise cultuur, de dieren, het eten, sport in Thailand, de regering, de tempels, het boeddhisme en we kunnen zelfs de Thaise letter T schrijven! We weten inmiddels veel over de wilde dieren in Thailand, en we kunnen ze ook steeds beter tekenen.

In groepjes zijn we bezig met het maken van een kijkdoos waarin we iets van Thailand laten zien en we maken een muurkrant met informatie over Thailand. Wij hopen jullie te zien op onze kijkavond!

La kon (tot ziens)!

Groep 5C

Grote piramides, hitte, woestijnen, mummies en farao’s… groep 5C werkt over Egypte!

De afgelopen dagen hebben wij veel geleerd over Egypte. De juf heeft ons van alles verteld en wij hebben onze fantasie de vrije loop gelaten. Er zijn schatkaarten gemaakt die de doolhoven in de piramides weergeven, maar ook amuletten die werden meegegeven aan de dode farao’s. We hebben geleerd over mummies en zelfs met hiërogliefen leren schrijven. Op dit moment zijn we nog druk bezig met het maken van een mooie kijkdoos, waarin alles wat we tot nu toe geleerd hebben te zien is.

Van knutselen tot kleien en van verven tot tekenen, al onze creativiteit hebben wij in ons project gestoken. Komen jullie onze kunstwerken bewonderen op 21 maart? Je bent van harte welkom in onze piramide, ehhh… KLAS!

Groep 5D

Jo-de-la-hie-tie….

In groep 5D leren, lezen en proeven we deze weken van alles over Oostenrijk. Veel kinderen kennen Oostenrijk al van de wintersport. Maar hoe ziet dat Alpenland er in de zomer uit? Wat gebeurt er als je niet op de alpenweiden kunt skieën? Hoe komt het eigenlijk dat er in Oostenrijk zo veel bergen zijn? Weten de kinderen ook dat de beroemde componist Mozart in dit prachtige land is geboren? En hoe klinkt zijn muziek dan? De kinderen hebben met behulp van een aantal hulpmoeders een heerlijke apfelstrüdel gemaakt. Die smaakte naar meer:). Kortom we leren veel over Oostenrijk en laten u dat graag zien tijdens de kijkavond op 21 maart.

Groep 5E

Uno, due, tre, quatro en cinque.. 5E werkt over italië!

Afgelopen week zijn we al veel over italië te weten gekomen. Van tellen tot en met 10 in het Italiaans tot het bouwen van de scheve toren van Pisa zonder hem om te laten vallen.  Aankomende maandag mogen we een kijkje komen nemen in de Italiaanse keuken en een overheerlijke Italiaanse pizza proeven. Een stukje kunst mag niet ontbreken als je het over Italië hebt. Groep 5E heeft de beroemde schilderij ‘De Mona Lisa’ in de klas. Komen jullie hem ook op 21 maart bewonderen?

Groep 5 F

Woensdag 8 maart kwamen er vreemde klanken uit het lokaal van groep 5 F, ook leek het wel 10 graden warmer…
Er stond een Egyptische juffrouw voor de klas. Het project was begonnen!
De kinderen hebben met hun groepje besproken wat zij al wisten en wat ze wilden leren over het land Egypte.

Zo weten de kinderen nu hoe een Farao eruit ziet, wat een Sarcofaag en Scarabee is. Ook kunnen de kinderen hiërogliefen schrijven.
Een docent van het ‘Rijksmuseum van Oudheden’ heeft ons ook van alles laten zien en verteld over Egypte.
De kinderen gaan graag met u op dinsdag 21 maart op tour door Egypte in de klas… Tot dan!