Kunstenaars Kunstexpress Humanitas en leerlingen groep 8 werken samen aan kunstproject

MariekeAlgemeen

Wekenlang keken de leerlingen van groep 8A uit naar deze middag.  Ook de kunstenaars en hun geleiders hadden er zin in!

CBS Smitshoek is dit schooljaar gestart met een actievere manier van vormgeven aan burgerschap. We doen dit samen met Stichting Present. Deze stichting zet zich belangeloos in om een ander een geluksmoment te bezorgen, zonder dat daar iets voor terug wordt verwacht. Dit sluit erg goed aan bij onze identiteit en waar we voor staan. Stichting Present bekijkt voor ons waar wij onze talenten in kunnen zetten.

Onze groepen 8 doen een project samen met stichting Humanitas. Stichting Humanitas is een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een handicap. De dagbesteding bij de Kunstexpress is hiervan een onderdeel, hier werkt een groep kunstenaars met een verstandelijke beperking. Zij maken de mooiste kunstwerken. Voor ons een eer om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

We doen 2 activiteiten met elkaar. De 1e activiteit heeft in december plaatsgevonden en bestond uit een ontmoeting van onze kinderen en de kunstenaars bij Humanitas aan het Middeldijkerplein. We hebben een rondleiding gekregen door het atelier en de winkel.

Vandaag was het tijd om samen in actie te komen. De aftrap was voor groep 8A. Kinderen maakten verder kennis met de kunstenaars, hebben samen gewerkt aan de schilderijen en hebben ontdekt hoe mensen met een verstandelijke beperking in veel dingen helemaal niet anders hoeven te zijn dan zijzelf. Er ontstonden mooie gesprekken tijdens het schilderen. De geschilderde doeken worden aan het eind van het schooljaar aangeboden tijdens een kunstveiling.