Stichting Milieu Dichterbij op bezoek!

MariekeAlgemeen, Groep 7 Nieuws

Op uitnodiging van de leerlingen van de plusklas van groep 7 van CBS Smitshoek was wethouder Luijendijk maandag 26 juni in de klas. Een jaar geleden was hij ook bij de start van de plusklassen. Nu het einde van het schooljaar nadert kwam hij opnieuw een kijkje nemen. Hij zag een klas vol stralende en nieuwsgierige kinderen. Deze les vertelde de wethouder over de gemeente en hoe je zelf (later) raadslid kunt worden. Aansluitend was er een gastles van de Stichting Milieu Dichterbij (SMD) over duurzame energie. De leerlingen van deze plusklas bleken al veel te weten over energie, het versterkte broeikaseffect en de klimaatverandering. Na de introductieles door de wethouder en de SMD gingen de leerlingen zelf aan de slag met proefjes en schakelingen met stroom. Er was een zonnepaneel met een ampère meter om de opgewekte stroomsterkte te meten. En er waren proefjes met andere stroombronnen waardoor je kan zien wat energie voor je kan doen. De aanwezige gasten zagen verbazing, verwondering en enthousiasme tijdens de praktijkles. De kinderen hadden thuis ook een klein energie onderzoekje gedaan. De meeste gezinnen gaan al bewust om met energie. De kinderen zelf letten ook goed op dat ze het licht uit doen als ze niet meer op hun kamer hoeven te zijn. Toch is er nog wel wat energie te besparen want korter douchen is een puntje waar veel kinderen over na kunnen denken.

Lily Venema, namens Stichting Milieu Dichterbij.