Je bent niet alleen!

MariekeAlgemeen

Woensdag 30 augustus zat Carnisse Haven 3 maal vol om met elkaar het nieuwe schooljaar officieel in te luiden. Afgelopen schooljaar zijn we met deze nieuwe traditie gestart in samenwerking met dominee Bert de Wit.

Door de enorme regen besloten we ’s morgens om niet met onze kleutergroepen naar de kerk te lopen. Technische man, Dico Tol, had hier direct een oplossing voor. Hij maakte het mogelijk dat de kinderen op school, in hun eigen klas via de live stream, mee konden kijken. Super fijn, want nu konden ook onze kleuters lekker meezingen en luisteren naar het verhaal van juf Ditte. De bijeenkomst van de groepen 3 en 4 is nog steeds te zien op http://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10539. Het start na 17 minuten en duurt een klein half uur.

We zijn na de zomervakantie weer gestart met de Gouden Weken. Deze eerste weken van het nieuwe schooljaar staan in het teken van elkaar (opnieuw) leren kennen en groepsvorming. Door allerlei spellen en samenwerkactiviteiten maken we samen een fijne groep. Dit is belangrijk, want in een fijne groep voel je je oke en kan er hard gewerkt worden en leer je veel. In een fijne groep ben je niet alleen! Het gesprek in de kerk ging over dit thema. Elkaar helpen en geholpen willen worden. Hoe zorgen we ervoor dat kinderen in onze groep zich niet alleen voelen? En hoe kun je zelf om hulp vragen en hulp accepteren.

We wensen iedereen een heel fijn schooljaar!