Groep 6 mediawijs!

Stephanie KievitGroep 6 Nieuws

Misschien herkent u het beeld wel: kinderen met een smartphone, tablet of op het internet achter de computer. Het is tegenwoordig een veel voorkomend verschijnsel. Maar kennen de kinderen behalve de leuke kanten van het internet ook de minder leuke kanten?

Op school willen we kinderen een kritische houding aanleren tegenover het internet en social media. Daarom vond deze maand de Week van de Mediawijsheid plaats.  Tijdens deze week stonden lessen over de veiligheid op internet en social media centraal.

Er werd met kinderen in groep 6 gesproken over welke websites, berichten en personen betrouwbaar zijn op het internet. Daarnaast bespraken we ook met de kinderen welke informatie zij wel en niet van zichzelf kunnen delen en wat er met deze informatie gebeurt. De kinderen bespraken dit met elkaar door middel van opdrachten of een leuke game!