Hou je (mond) gezond!

Nikki van der LindenAlgemeen, Groep 1 Nieuws, Groep 2 Nieuws

De kleuterklassen werken over het thema gezondheid. Hoe blijf je gezond? Wat maakt je beter als je toch ziek geworden bent?

Heb je een losse tand of een eigenwijze kies, de kinderen halen hem in de tandartshoek zo voor je eruit! Een poetsles door een échte tandartsassistente of de juf leert de kinderen hoe ze goed kunnen poetsen. Vooral de roze plakverklikkers zorgen voor veel hilariteit.

Ook in het ziekenhuis kun je terecht. De dokter onderzoekt daar kinderen met spullen uit de dokterskoffer. Er worden pleisters geplakt, gipsen benen aangemeten en er wordt goed naar je hart geluisterd met een stethoscoop. Ook kan je een röntgenfoto laten maken van bijvoorbeeld je bovenlijf, je hand of je voet.​​ Op de gang is een apotheek. De apotheekassistente moet goed kijken wat de dokter heeft voorgeschreven en dat moet natuurlijk ook afgerekend worden.  De zandtafel is omgetoverd tot een pillenfabriek. We kijken goed of het juiste aantal (cijfer) pillen in de pillenpotjes gaat, want te veel of te weinig pillen is natuurlijk niet de bedoeling.