Duivenles met groep 4C

Marije ZondagGroep 4 Nieuws

Tijdens de projectweek werkt groep 4C over Pluk van de Petteflet. In dit verhaal komt Dollie de Duif voor en daarom kwam er vandaag een duivenhouder in de klas om van alles te vertellen over duiven. Zij had ook (post)duiven meegenomen, die we mochten aanraken en aaien. Er waren ook twee kleine duifjes bij. Eentje van 6 dagen oud en één van 8 dagen oud.

Terwijl de duivenhouder vertelde maakten de leerlingen een woordweb over duiven. Alles wat er verteld werd en wat de leerlingen wilden onthouden konden ze in steekwoorden opschrijven.  Na afloop hebben ze hier een verhaal over geschreven. Hoe beter je woordweb was, hoe makkelijker het was om een goed verhaal te schrijven.

Aan het einde van de duivenles mochten we naar buiten en werden de duiven vrijgelaten, zodat ze zelf terug naar huis konden vliegen. Dit was erg spectaculair. De kinderen en de juf hebben genoten van deze leuke en leerzame les!