Voorstelling over positief coachen op CBS Smitshoek!

MariekeAlgemeen

Afgelopen woensdagavond was er op CBS Smitshoek een wel heel speciale ouderavond. De voorstelling “Pap, doe normaal”, die gaat over positief coachen, werd opgevoerd voor ouders en leerkrachten. De school vindt het belangrijk dat kinderen in een positief klimaat opgroeien en dat ze positief gecoacht worden. We weten dat in zo´n klimaat de prestaties verbeteren, er minder incidenten voorkomen, zelfvertrouwen van kinderen groeit en het werkplezier voor de leraren toeneemt.

De voorstelling werd gespeeld door de stichting Positief Coachen, bekend van de voorstelling “Wel winnen he?!” Tijdens het toneelspel werd je als toeschouwer geraakt door het spel. De sport en allerlei alledaagse zaken werden als metafoor gebruikt en op een humoristische manier uitvergroot.

Tijdens de voorstelling zag je hoe een vader zijn best doet om het richting zijn zoon Sander wat positiever te doen. Ook rond de school van Sander, want dat wordt daar van de ouders verwacht. In de praktijk bleek dat allemaal nog niet zo gemakkelijk. Een grappige rode draad door de voorstelling was de verkering van Sander. Het was voor het eerst echt aan, maar zijn vriendinnetje Lotte had nou niet echt een goede invloed….

De avond is georganiseerd door de actieve medezeggenschapsraad van CBS Smitshoek. Onze eigen Finn Schop uit groep 8a speelde de rol van Lotte.