Groep 8C vanavond op het Jeugdjournaal – week van de mediawijsheid

SocialSchools

Vandaag is de week van de mediawijsheid gestart. In de Week van de Mediawijsheid is deze keer extra aandacht voor ouderen en hun online gedrag. Hoe kunnen kinderen ouderen helpen met hun online dingen?

Weten jouw opa en oma precies hoe een tablet werkt? Of hoe ze een Whatsappje moeten sturen? Experts zeggen dat het belangrijk is dat ouderen weten hoe het online werkt. Ook zeggen ze dat ouderen een leuker leven hebben als ze online zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld appen of chatten met familieleden en zijn beter op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt.

Aan onze leerlingen is gevraagd of ze ouderen in hun buurt willen helpen met online dingen. Opa Ronald en opa Hans waren op bezoek in de klas. Hier heeft het Jeugdjournaal een item van gemaakt.

Vanavond om 19.00 uur op Zapp kunt u de uitzending terugzien.