Kind Verbindt Ontbijt in Het Kruispunt

SocialSchools

Op CBS Smitshoek vinden we het belangrijk om onze kinderen te leren hoe ze ‘goede burgers’ kunnen worden. We besteden daarom, passend bij onze identiteit, in alle leerjaren veel tijd aan actief burgerschap.

Op 18 december hebben de leerlingen uit groep 5A van juf Marije en juf Thirza genoten in Het Kruispunt van het Kind Verbindt Ontbijt. De kinderen werden voor deze gelegenheid vergezeld door hun opa en/of oma. Het door meerdere ondernemers en winkeliers gesponsorde ontbijt is een nieuw concept om ouderen en kinderen te verbinden en in gesprek te laten gaan. Deze eerste editie stond geheel in het teken van kerst. Tijdens het ontbijt stonden er kaarsjes op tafel met vragen die de kinderen aan de persoon die zij mee hadden genomen konden stellen. Wethouder Tanja de Jonge en kinderburgemeester Maas van der Graaf spraken voor aanvang van het ontbijt.

Uit zowel de reacties van de kinderen als van de ouderen, hebben wij begrepen dat het zeer geslaagd was.