Tiny forest – buitenleslokaal voor groenonderwijs

SocialSchools

Geachte ouders/verzorgers,

In september konden basisscholen zich aanmelden voor de realisatie van een ‘Tiny Forest’ bij hun school. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. In de eerste plaats is het een buitenleslokaal waar kinderen leren over de Nederlandse natuur. Daarnaast kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten op een gezonde plek én vergroot het de klimaatbestendigheid en biodiversiteit in de wijk.

De gemeente heeft uit alle inzendingen 3 locaties geselecteerd voor een Tiny Forest. Wethouder Cees Schaap (Openbare Ruimte) heeft de betreffende winnende initiatiefnemers gistermiddag bekend gemaakt. CBS Smitshoek is een van de geselecteerden. Daar zijn we enorm blij mee!

De bedoeling is om in de gemeente tussen nu en eind 2021 drie van deze minibosjes aan te leggen.

Hartelijke groet,
Marieke Zijderveld