Buurtgezinnen – nieuw initiatief

SocialSchools

Geachte ouders/verzorgers,

Als school hebben we frequent contact met de gemeente Barendrecht als het gaat om jeugdbeleid. Sinds deze maand is Buurtgezinnen actief als nieuwe speler binnen het sociale domein in Barendrecht.

In ieder gezin zit het weleens tegen. Soms duurt zo’n periode te lang en stapelen problemen zich op. Voor die gezinnen is er een nieuw initiatief gestart in de gemeente Barendrecht: Buurtgezinnen.

Buurtgezinnen zoekt voor overbelaste gezinnen een steungezin. Dit steungezin helpt en biedt steun gericht op de kinderen in het gezin. Buurtgezinnen wil zo voorkomen dat de kinderen lijden onder de gezinsproblemen. Wilt u steungezin zijn of kunt u juist steun gebruiken? Lees de folder in de bijlage of kijk op www.buurtgezinnen.nl.

Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

Buurtgezinnen is laagdrempelig en heel eenvoudig.

U kunt zich melden bij de coördinator van Buurtgezinnen, Paula van der Spek, via 06-23717103 of www.buurtgezinnen.nl

Hartelijke groet,
Marieke Zijderveld